grzesiuu Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 W rmf classic dziś słuchałem że dziś czyli 25 dzień maja to dzień piwowara Link to comment Share on other sites More sharing options...
IndY Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 Z tej okazji promocje w browamatorze Pilzneński 25% taniej Zamów 2 dowolne zestawy surowców na bazie słodów - trzeci (do wyboru) gratis. Taki o mail dostałem, więc dla niewiedzących przekazuje dalej, zawsze to parę złotych w kieszeni ;-) Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sojer Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 Z tej okazji promocje w browamatorze Zamów 2 dowolne zestawy surowców na bazie słodów - trzeci (do wyboru) gratis. No i żeby Poznaniacy (lub ludzie z poznańskimi tradycjami) nie poszaleli zdjęto grodziskie No a już się nad dwoma zestawami zastanawiałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiktor Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 weź hefeheizen i uwędź część słodów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sojer Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 weź hefeheizen i uwędź część słodów A to ja wiem, ale zmierzam do czego innego. BA szczwanie wyrzucił z oferty najtańszy zestaw. Też bym tak zrobił. Swoją drogą grodzisz mnie kusi, ale nie wiem czy stylowo trzymać się tak ogromnego chmielenia, czy zrobić pod siebie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiktor Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 tu w BA chmielą aromatycznym 50 g na 20 litrów to nie daje tak dużej goryczki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 Wszystkiego najlepszego wszystkim Piwowarkom i Piwowarom z okazji naszego święta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolomar Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 Z tej okazji promocje w browamatorze Pilzneński 25% taniej Zamów 2 dowolne zestawy surowców na bazie słodów - trzeci (do wyboru) gratis. Taki o mail dostałem, więc dla niewiedzących przekazuje dalej, zawsze to parę złotych w kieszeni ;-) Pozdrawiam Fajna inicjatywa. Czy pozostałe sklepy jakoś odpowiedzą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopyr Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 Z tej okazji promocje w browamatorze Pilzneński 25% taniej Zamów 2 dowolne zestawy surowców na bazie słodów - trzeci (do wyboru) gratis. Taki o mail dostałem' date=' więc dla niewiedzących przekazuje dalej, zawsze to parę złotych w kieszeni ;-) Pozdrawiam[/quote'] Fajna inicjatywa. Czy pozostałe sklepy jakoś odpowiedzą? CP też ma promocje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szwed Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 A ja z tej okazji warzę Californijskiego Lagra Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrapek Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 Wszystkiego Najlepszego dla wszystkich Piwowarek i Piwowarów!! Czy jest jakiś powód dla którego ten dzień jest akurat dzisiaj? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziadek Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 Ja od południa degustuje piwa.Teraz idę do sasiadów na dalsze degustacje.A co mi tam,w takie święto mogę poszaleć z sąsiadami.Wszystkiego najlepszego.:beer: Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 A ja sobie uwarzę Grodzisza Link to comment Share on other sites More sharing options...
coder Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 A piwowar w średniowieczu to był, jak się okazuje, nie byle kto. Czytam sobie o powstaniu Hanzy: http://prawica.net/opinie/22013 i w statusie miasta Bremy było zapisane: ?Pierwsze miejsce należy się burmistrzowi, rajcom oraz ich żonom i dzieciom, jak też dalszej rodzinie. Drugie należy się najznamienitszym kupcom, piwowarom i innym obywatelom o podobnym stopniu zamożności. Trzecie zaś rzemieślnikom, żeglarzom i podobnie sytuowanym obywatelom. Czwarte miejsce zajmuje służba, rybacy i inni ludzie morza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sojer Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 A ja otworzę ostatnią butelkę mojego piwa. Ma min. 3 lata. Nawet nie wiem która to warka, a dowcip polega na tym, że rok temu dałem dwie flaszki sąsiadom. Po pierwszej stwierdzili, że jest be, bo drożdże posłały ich do wc i druga flacha stała w szafie, o czym dowiedziałem się trzy dni temu. Poprosiłem o zwrot Więc sobie wypiję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mason Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 (edited) Z okazji Dnia Piwowara na wp.pl ukazał się wywiad z dr Andrzejem Sadownikiem: W polskich browarach coraz trudniej spotkać piwowara, za to coraz więcej osób szczyci się mianem piwowara domowego. 25 maja to święto piwowarów. O domowym piwowarstwie opowiada Andrzej Sadownik, doktor nauk chemicznych, wykładowca Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i ojciec polskiego piwowarstwa domowego. http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Piwo-jest-godne-tego-zeby-sie-nim-zajmowac,wid,12305207,wiadomosc.html Edited May 25, 2010 by Mason Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts