anteks Posted February 7, 2008 Share Posted February 7, 2008 czy może mi ktoś powiedzieć jak w leżakują piwa w browarach np. porter Ciechanowski czy też Cieszyński Czy są to zbiorniki zamknięte i piwo w nich odpoczywa pod ciśnieniem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted February 8, 2008 Share Posted February 8, 2008 Byłem w Cieszynie w zeszłym roku i z tego co mówił przewodnik są to zbiorniki ciśnieniowe. Później jest piwo filtrowane i rozlewane do kegów. Butelkowanie odbywa sie w Żywcu. JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted February 8, 2008 Author Share Posted February 8, 2008 to znaczy że "na cichej " sie nagazuje i w takie idzie do butelek ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted February 9, 2008 Share Posted February 9, 2008 W Cieszynie napełniają tylko kegi i przewodnik twierdził, że takie tylko przefiltrowane przez filtry z ziemią okrzemkową leją. Do butelek rzekomo też takie leją , ale ja do końca nie jestem pewny czy tak faktycznie. JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts