Skocz do zawartości

Prośba o sprawdzenie receptury - Witbier


BrowarPAPI

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Proszę o sprawdzenie receptury na Witbier. W załączeniu plik z Brewness. Zastanawiam się czy temperatury zacierania są ok, oraz czy dodatek skórki i soku z cytryny na ostatnie 5 minut gotowania to dobry pomysł.

 

Z góry dzięki za wszelkie sugestie.

Witbier.pdf

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No witbier to to nie będzie :(

Za mało pszenicy w nim. Ja daję prawie 50% płatków pszennych, a owsa to tak może z 0,25kg.

Co do cytryny to bym uważał bo ona jest max dominującym dodatkiem (skórka).

No i te drożdże. Wtbier wymaga drożdży witbierowaych, a nie jakichś tam choćby to miały być suche drożdże Gozdawy CBW.

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.