darko Posted May 30, 2010 Share Posted May 30, 2010 Hefe Weizen otrzymany na panelu. Ekstrakt 12,5 °Blg, alk. 5.5% Barwa jasna, słomkowa. Piana dosyć nietrwała. Zapach niewyraźny, jakby cytrusowy. Trochę mało "weizenowy". Za to smak rewelka, słodowo-kwaskowy z wyraźną "miękkością". Bardzo mi odpowiada. Na końcu pojawiają się goździki i niewielka goryczka. Wysycenie odpowiednio wysokie. Smakowita pszenica, dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coder Posted May 30, 2010 Share Posted May 30, 2010 Cieszę się, ze smakowało, już się bałem że jest zakażona, bo ma za mocne kwaskowe smaczki, Lehr III wyszedł mi lepiej, bez tego kwasku. Dzięki za ocenę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagome Posted June 5, 2010 Share Posted June 5, 2010 Barwa jasna, słomkowa. Klarowne. Piana gęsta, utrzymywała się w grubości 0,5-1cm, przez cały czas. Wysycenie wysokie. W zapachu dominują drożdże, potem cytrusy, goździk i banan. Smak słodko-kwaśny, jakby trochę cytrynowy. Kojarzy mi się tą cytrusowością trochę z Witbierem. W tle bardzo niewielka goryczka. Bardzo miękki i słodki weizen. Lubię miękkie i słodkie, ale chyba jednak jest ciut za słodki. Przez tą cytrusowość najoryginalniejsza pszenica jaką piłem. Bardzo pijalna i smakowita. Dzięki bardzo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts