grzesiuu Posted May 31, 2010 Share Posted May 31, 2010 Ostatnio chciałem zakupić cukier kryształ i okazuje się że w sklepach nie mogę znaleźć klasy 1! Tylko 2 albo w ogóle nie pisze bo pewnie jeszcze niżej. Chciałbym go zastosować do refermentacji i czy taki klasy 1 jest o wiele lepszy niż 2? Znalazłem opis że to tylko kolorem i ziarenkami się różni. A wydawał mi się że powinien być słodszy i lepszy niż te niższe klasy. http://www.arrtrans.pl/main.php?lang=pol&page=7 Orientuje się ktoś jak to w końcu jest w rzeczywistości? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted May 31, 2010 Share Posted May 31, 2010 Nigdy na coś takiego nie zwracałam uwagi , a moje piwa są podobno pijalne Link to comment Share on other sites More sharing options...
coder Posted May 31, 2010 Share Posted May 31, 2010 Staram się zawsze kupować 1 klasę i zwykle można znaleźć bez problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted May 31, 2010 Share Posted May 31, 2010 Ostatnio chciałem zakupić cukier kryształ i okazuje się że w sklepach nie mogę znaleźć klasy 1! Tylko 2 albo w ogóle nie pisze bo pewnie jeszcze niżej. Chciałbym go zastosować do refermentacji i czy taki klasy 1 jest o wiele lepszy niż 2? Znalazłem opis że to tylko kolorem i ziarenkami się różni. A wydawał mi się że powinien być słodszy i lepszy niż te niższe klasy.http://www.arrtrans.pl/main.php?lang=pol&page=7 Orientuje się ktoś jak to w końcu jest w rzeczywistości? Bo tu chodzi o odwieczny problem zawartości cukru w cukrze nie dajmy się zwariować jeśli potrzeba używajmy po prostu cukru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiuu Posted May 31, 2010 Author Share Posted May 31, 2010 Myślę że do refermentacji lepiej jednak użyć 1 klasy niż np. takiej 3. Aby efekt był dobry stosuje się np. glukozę więc jak by to było bez znaczenia to by wszyscy stosowali najtańszy cukier 3 klasy Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielok Posted May 31, 2010 Share Posted May 31, 2010 Cześć. Aby efekt był dobry stosuje się np. glukozę więc jak by to było bez znaczenia to by wszyscy stosowali najtańszy cukier 3 klasy I tak robi 99% używających cukru jako środka do refermentacji. Używają cukru jaki kupią w najbliższym sklepie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiuu Posted May 31, 2010 Author Share Posted May 31, 2010 To może rzeczywiście trzeba będzie przymknąć oko jak nie będzie pierwszej to druga też dobra a pewnie różnica w cenie to kilkanaście groszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted May 31, 2010 Share Posted May 31, 2010 A z tą klasą to nie chodzi także o wielkość kryształków? Sypie jaki mam w szafie i nie patrzę na klasy. Nie dajmy się zwiariować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiuu Posted May 31, 2010 Author Share Posted May 31, 2010 A z tą klasą to nie chodzi także o wielkość kryształków? Sypie jaki mam w szafie i nie patrzę na klasy. Nie dajmy się zwiariować. W tym linku troszkę niżej jest napisane o kryształkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now