Jump to content

Cukier

grzesiuu

Recommended Posts

Ostatnio chciałem zakupić cukier kryształ i okazuje się że w sklepach nie mogę znaleźć klasy 1! Tylko 2 albo w ogóle nie pisze bo pewnie jeszcze niżej. Chciałbym go zastosować do refermentacji i czy taki klasy 1 jest o wiele lepszy niż 2? Znalazłem opis że to tylko kolorem i ziarenkami się różni. A wydawał mi się że powinien być słodszy i lepszy niż te niższe klasy.

http://www.arrtrans.pl/main.php?lang=pol&page=7

Orientuje się ktoś jak to w końcu jest w rzeczywistości?

Ostatnio chciałem zakupić cukier kryształ i okazuje się że w sklepach nie mogę znaleźć klasy 1! Tylko 2 albo w ogóle nie pisze bo pewnie jeszcze niżej. Chciałbym go zastosować do refermentacji i czy taki klasy 1 jest o wiele lepszy niż 2? Znalazłem opis że to tylko kolorem i ziarenkami się różni. A wydawał mi się że powinien być słodszy i lepszy niż te niższe klasy.

http://www.arrtrans.pl/main.php?lang=pol&page=7

Orientuje się ktoś jak to w końcu jest w rzeczywistości?

Bo tu chodzi o odwieczny problem zawartości cukru w cukrze :P

nie dajmy się zwariować jeśli potrzeba używajmy po prostu cukru.

Myślę że do refermentacji lepiej jednak użyć 1 klasy niż np. takiej 3. Aby efekt był dobry stosuje się np. glukozę więc jak by to było bez znaczenia to by wszyscy stosowali najtańszy cukier 3 klasy

Cześć.

Aby efekt był dobry stosuje się np. glukozę więc jak by to było bez znaczenia to by wszyscy stosowali najtańszy cukier 3 klasy

I tak robi 99% używających cukru jako środka do refermentacji. Używają cukru jaki kupią w najbliższym sklepie.

A z tą klasą to nie chodzi także o wielkość kryształków?

Sypie jaki mam w szafie i nie patrzę na klasy. Nie dajmy się zwiariować.

W tym linku troszkę niżej jest napisane o kryształkach.