Zbyszek T Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 Witam, Wczoraj dostałem piwo z Niemiec, nazywało się: Das Weizen, z dopiskiem Hefe Hell. Jasne, mętne piwo pszeniczne. Ktoś wie jakie to piwo? Normalny weizen czy co? Bo jasne przeniczne do tej pory nie bardzo mi smakowało, ale to po prostu było rewelacyjne.... Pozdrawiam Zbyszek Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 Hell - jasne. Zwykły pszeniczniak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimazy Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 Przepraszam za offtop ale przypomniało mi się o aferze jaka wybuchła niedawno, gdy po odwołaniach i procesach Komisja Europejska zgodziła się na wypuszczenie na rynek piwa "Fucking Hell" mimo że sam browar nie mieści się w Austriackiej miejscowości Fucking Link to comment Share on other sites More sharing options...
scooby_brew Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 Pewnie połączenie pszeniaka z Munich Helles, tj. jasny pszeniak na drożdżach lagerowych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimazy Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 myślę że to zwykły weizen- po prostu nie dunkel (ciemny) tylko hell (jasny) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyszek T Posted June 2, 2010 Author Share Posted June 2, 2010 Dzięki, To ja się biore za studiowanie receptur i wkrótce nastawiam... Mam nadzieje, że dobre wyjdzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sojer Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 (edited) Dzięki, To ja się biore za studiowanie receptur i wkrótce nastawiam... Mam nadzieje, że dobre wyjdzie Polecam mój ostatni przepis. Niezbyt skomplikowane i bardzo smaczne http://www.piwo.org/forum/p51213-15-05-2010-11-10-44.html#p51213 Edited June 2, 2010 by Tomek-Pasieka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts