Mario23 Posted May 27, 2019 Share Posted May 27, 2019 Mam pytanko odnośnie śrutownika . Posiadam 2 śrutowniki jeden taki https://www.olx.pl/oferta/srutownik-zbozowy-do-zboza-kukurydzy-jawor-7-10-kw-zasilanie-400-v-CID628-IDx2ase.html#965ab5d923 a drugi samoróbka działający na zasadzie , ze jest stały kamień i drugi kamień ruchomy którym reguluje się grubość śruty. powiedzcie mi czy takie śrutowniki nadawały by się na śrutowanie słodu czy musi być śrutownik walcowy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
burczas Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Moim zdaniem nadaje się. Ześrutuj i uwarz piwo. Przekonasz się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł76 Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Kiedyś był już taki temat: Sam mam taki śrutownik, jak nowy, prawie nie używany. Wciąż myślę, czy by na nim nie ześrutować kiedyś słodu, na próbę. Ale wydaje się, że nie do końca taki śrutownik nadaje się do naszych celów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts