Jump to content

woda


Recommended Posts

woda.... hmm wiem że mam bardzo twardą, w krakowie, a w warszawie mięką:)

i jak dla mnie jakaś niewielka różnica jest, ale myślę że tylko dla tego że mam zero powtarzalności podczas zacierania, więc na początek nie ma co się przejmować.

Link to comment
Share on other sites

subtelna różnica powiadacie. Tak więc się nie przejmuję, mój mąż wypije wszystko co nazywa się piwo :tort:

Różnice są subtelne, ale jest jeden warunek. Woda, którą używamy do warzenia musi być smaczna :monster:.

 

Dodatek płaskiej łyżeczki gipsu piwowarskiego na 20 litrów wody do piw typu bitter, pale ale, czy IPA nie zaszkodzi, nawet jeśli woda kranowa jest umiarkowanie twarda.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.