tavPIX Posted July 16, 2019 Share Posted July 16, 2019 Witam serdecznie, Po ostatnich warkach - w taki czy inny sposób - zostało mi trochę słodów. Chciałem się podpytać czy ktoś może ma pomysł/propozycję co można by z tego nagotować? Ja sam niestety nie mam doświadczenia na tyle, żeby samemu skomponować tak coby piwo było smaczne (2 próby, raczej średnie). Gdyby ktoś miał podpowiedź to byłbym wdzięczny Pilzneński VM - 2,5kg Pszeniczny Weyerman - 0,5kg Pale Ale WM - 0,5kg Monachijski VM - 0,25kg Oczywiście wiem, że trzeba będzie dokupić resztę/brakujące i oczywiście chmiel i drożdże. Z góry dzięki za pomoc i wsparcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SynMojegoStarego Posted July 16, 2019 Share Posted July 16, 2019 Syp wszystko i nachmiel do 40 IBU i na aromat. Dodaj jakieś neutralne drożdże i włala Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted July 16, 2019 Share Posted July 16, 2019 1 godzinę temu, tavPIX napisał: Z góry dzięki za pomoc i wsparcie. Od lat jest wątek do takich zapytań. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavPIX Posted July 17, 2019 Author Share Posted July 17, 2019 Ok, dziękuję za podpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts