Jump to content

miała byc nalewka a robi się wino


pluszaq

Recommended Posts

Witam,

jakis czas temu zasypałam wiśnie cukrem, puscily sok, po tym zalalam wódką a w pozniejszym czasie spirytusem, cześć zostala w szklanym słoju reszta w plastikowych dużych butelkach, no i zaczął się problem bo w tych nieszczesnycj plastikach fermentuje. Po odkreceniu syczy i wylatuje gaz jak z napojów gazowanych. czy to jest jeszcze do uratowania? 

czy mozna przelac do gąsiora na wino i dać sie odgazowac? 

bedzie dobre?

czy już nic z tego nie będzie do wylania?

 

Edited by pluszaq
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.