EU8N Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 Witam. Czy ktoś się orientuje gdzie w Krakowie lub okolicach można kupić sadzonki chmielu?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike83 Posted September 1, 2019 Share Posted September 1, 2019 To nie jest pora na sadzenie chmielu. Chmiel się sadzi na wiosnę, wtedy sie przez lato zdąży ukorzenić i nie przemarznie w zimie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Żukowski Posted September 22, 2019 Share Posted September 22, 2019 Ogólnie o sadzonki jest trudniej. Sam zrobiłem kilka sadzonek od czerwca pod zamówienie dla znajomych. Sztobry tradition sadziłem w drugiej połowie listopada. U mnie są bardzo łagodne zimy. W tym roku zebrałem z tego krzaka mikroskopijny plon w postaci 40g szyszek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaniutek Posted September 22, 2019 Share Posted September 22, 2019 Ja nie zebrałem z sadzonych w listopadzie sadzonek nic. Wiec twoj wynik jest całkiem wybitny, przy moim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts