tomi1982 Posted September 25, 2019 Share Posted September 25, 2019 Czesc mam nastepujace pytanie. Zaczynam zabawe z Kegiem Cornelius i chce sie dowiedziec czy piwo jesli bede do kega dawal pilsy, lagery i inne dolniaki to tak samo dlugo musi sie smak ukladac jak w butelkach z refermentacja? dziekuje za odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted September 25, 2019 Share Posted September 25, 2019 Na FB odpowiedzi nie satysfakcjonowały? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomi1982 Posted September 25, 2019 Author Share Posted September 25, 2019 (edited) slabe, wiecej gadki o kegu niz odpowiedzi na moje pytanie. A jak ktos mnie sie pyta co mam na mylsi ukladanie smaku to tez nie bardzo rozumiem. Ten kto warzy piwa wie ze piwa sie ukladaja. Chce wiedziec czy lagery tez tak samo dlugo potrzebuja na ulozenie smaku w kegu jak w butelkach z refermentacja. Edited September 25, 2019 by tomi1982 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hanys93 Posted September 26, 2019 Share Posted September 26, 2019 Nie, nie beda potrzebowaly tyle samo czasu na ulozenie bo odpada proces refermentacji. Przy sztucznym nagazowaniu i ominieciu procesu refermentacji bedziesz w szczegolnosci w piwach typu lager odczuwal poprawe jakosci i czystosci smaku, ktora moim zdaniem refermentacja znaczaco pogarsza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted September 26, 2019 Share Posted September 26, 2019 (edited) Pomyłka tematu Edited September 27, 2019 by anteks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts