Jump to content

Chmielenie Dry Stouta


Recommended Posts

siemka
w najbliższym czasie planuje uwarzyć Dry Stouta z zestawu z browamatora. Pytanie o chmielenie. Do zestawu dali tylko 35g Targeta i każą to wrzucać od początku gotowania. Za dużego doświadczenia nie mam ale zdaje mi sie że to troche za mało. Macie jakieś porady, coś dorzucić do gotowania lub na cichą (jeśli jest potrzeba w ogóle chmielenia na zimno)?
Link to comment
Share on other sites

16 minut temu, madritistaa napisał:
siemka
w najbliższym czasie planuje uwarzyć Dry Stouta z zestawu z browamatora. Pytanie o chmielenie. Do zestawu dali tylko 35g Targeta i każą to wrzucać od początku gotowania. Za dużego doświadczenia nie mam ale zdaje mi sie że to troche za mało. Macie jakieś porady, coś dorzucić do gotowania lub na cichą (jeśli jest potrzeba w ogóle chmielenia na zimno)?

 

Target ma sporą ilość alfakwasów, także na goryczkę wystarczy. Dry stout nie jest piwem, w którym stawia się na aromaty chmielowe, także chmielenie na aromat można spokojnie odpuścić, nie mówiąc już o chmieleniu na zimno.

Link to comment
Share on other sites

44 minutes ago, punix said:

 

Target ma sporą ilość alfakwasów, także na goryczkę wystarczy. Dry stout nie jest piwem, w którym stawia się na aromaty chmielowe, także chmielenie na aromat można spokojnie odpuścić, nie mówiąc już o chmieleniu na zimno.

Dzięki bardzo :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.