Jump to content

Fermentatory

Browar Soravin

Recommended Posts

Przy takim budżecie odpuściłbym sobie fermentory z tworzywa. Stożkowy pochłania cały budżet (jedna sztuka), więc chyba też nie.

Mi widzi się ten za 960zł, chociaż ten z pierwszego linku ma fajną cenę - 550zł. Ten z OLX za 680 jakoś mi się nie widzi i do tego z OLX więc w grę wchodzi wyłącznie odbiór osobisty.

3 godziny temu, korzen16 napisał:

Przy takim budżecie odpuściłbym sobie fermentory z tworzywa. Stożkowy pochłania cały budżet (jedna sztuka), więc chyba też nie.

Mi widzi się ten za 960zł, chociaż ten z pierwszego linku ma fajną cenę - 550zł. Ten z OLX za 680 jakoś mi się nie widzi i do tego z OLX więc w grę wchodzi wyłącznie odbiór osobisty.

a ten garnek to nie to samo?

https://allegro.pl/oferta/garnek-gar-50l-pokrywa-nierdzewny-na-induckje-ldz-7769537757?bi_s=ads&bi_m=showitem%3Aactive&bi_c=MzFiN2U4NzMtMDQ5My00MzQxLTk0NTgtMGU1ODM1M2IzY2RhAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=d80f9d02-1ec2-46b3-bf21-5be6b5b1a6dd

Ja osobiście jakbym miał inwestować w fermentory więcej niż 25 PLN za fermentor z tworzywa to szedlbym w stożki a najlepiej jeszcze ciśnieniowe z możliwością nagazowania i cip. Nie ma co szukać polsrodkow bo za jakiś czas powiesz sobie kurna, a mogłem... Chyba że masz zaplanowany system jak to będzie stało żeby tego nie przenosic/dźwigać itd. albo jesteś jakimś strongmanem? i dla ciebie rzucanie 60kg w te i z powrotem to fraszka. 

37 minut temu, Browar Soravin napisał:

coś dokładniej jakieś fotki jak działają, wymiary, kto je stosuje?

Pisałem do ciebie na olx-ie. Sprawa otwarta :)

Prosiłem jeśli jesteś zainteresowany o telefon.

• 2 weeks later...
W dniu 24.10.2019 o 20:23, Dario63 napisał:

Taśmy sobie pogadali ??????????????? 

:) koncepcje się zmieniają jak w kalejdoskopie.... 

Postanowiłem najpierw zanim zainwestuję w sprzęt dobudować specjalne pomieszczenie przeznaczone do warzenia i nie wykorzystywać do tego celu garażu jak było w pierwotnym planie. Na pewno się odezwę ale jak skończę budowę. Sorki i pozdrawiam.