Yogi Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 (edited) Witam wszystkich. Jestem dosc świeży w temacie. I tu moje pytanie... wstawilem swoje 3cie piwko tj wiśniowy kriek ( cherry ale )dodam ze jest to 12l a nie typowe 23 jak pewnie wiekszosc wie Niewiem czy tak ma byc ale po 2 dniach mysle dosc burzliwej fermentacji wszystko całkowicie staneło. Ktos mi podpowiedział zeby ponownie dac drozdze , tak tez zrobilem . Popracowały kilka godzin i znów stop. Blg na tą chwile to 5. co dalej robić ???? z góry dziekuje za odp. Pozdrawiam. P.S Fermentacja w temp +/- 22st Edited November 18, 2019 by Yogi Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 (edited) Zasyp, zacieranie, BLG początkowe drożdże: ilość, forma, szczep/ nazwa handlowa. To takie minimum informacji, które pozwalają cokolwiek sensownie się domyślać. Na szybko mój strzał to 22°C + kilka stopni więcej od pracy drożdży i momentalnie było po sprawie. Edit: brewkit od breferm cherry ale? Co robić? Zostawić w spokoju na dwa tygodnie w stałej temperaturze. Edited November 18, 2019 by zasada vmario 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskaliber Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 To kriek czy cherry ale, bo różnica jest kolosalna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now