Jump to content

Krótka fermentacja KRIEKA


Yogi

Recommended Posts

Witam wszystkich. Jestem dosc świeży w temacie. I tu moje pytanie...  wstawilem swoje 3cie piwko   tj wiśniowy kriek ( cherry ale )dodam ze jest to 12l a nie typowe 23 jak pewnie wiekszosc wie :P

Niewiem czy tak ma byc ale po 2 dniach mysle dosc burzliwej fermentacji wszystko całkowicie staneło. Ktos mi podpowiedział zeby ponownie dac drozdze , tak tez zrobilem . Popracowały kilka godzin i znów stop. Blg na tą chwile to 5. co dalej robić ???? z góry dziekuje za odp. Pozdrawiam.

P.S  Fermentacja w temp +/- 22st

Edited by Yogi
Link to comment
Share on other sites

Zasyp, zacieranie, BLG początkowe drożdże: ilość, forma, szczep/ nazwa handlowa.

 

To takie minimum informacji, które pozwalają cokolwiek sensownie się domyślać.

 

Na szybko mój strzał to 22°C + kilka stopni więcej od pracy drożdży i momentalnie było po sprawie.

 

Edit: brewkit od breferm cherry ale?

Co robić? Zostawić w spokoju na dwa tygodnie w stałej temperaturze.

 

Edited by zasada
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.