Jump to content

Pilsner siarka


Recommended Posts

Za mało informacji, żeby wyrokować. Raz zejdzie, raz nie zejdzie. Jak po 5 tygodniach nadal wyraźnie czuć, to obstawiam, że już zostanie. Inna sprawa, że jeśli nie czuć nic podejrzanego oprócz siarkowodoru, to nie traktowałbym tego w żadnym wypadku jako zakażenie, tylko raczej źle poprowadzoną fermentację. 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Siarka zredukowała się do bardzo niskiego poziomu. Minęło 3 miesiące od zabutelkowania. Piwo bardzo dobre. Zaczyna być wyczuwalny Tradition i oto chodzi.

Zacieranie 30min 62 st C i 40 minut 72 st C było dobrym pomysłem.

Piwa już jest mało :)

Temat zamknięty.

Edited by Piotr Ba
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.