Jacek Skrainski Posted February 13, 2020 Share Posted February 13, 2020 powiedzcie dlaczego taboret kopci jakieś rady Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielok Posted February 13, 2020 Share Posted February 13, 2020 Cześć. Najczęściej kopci gdy podłączysz zły gaz do złych dysz. Może napisz jakieś szczegóły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted February 13, 2020 Share Posted February 13, 2020 No i też podrzuć jaki to taboret. Coś tam na własnej skórze przerobiłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
rob7320 Posted February 14, 2020 Share Posted February 14, 2020 Musisz ustawić przesłonę od powietrza odpowiednio , oraz ciśnienie na reduktorze( ja u siebie mam ok 2 do 2,5 bara ) . Zły stosunek powietrza do gazu sprawia ,że pali się na żółto i kopci na czarno jak diesel z wyciętym dpf-em. Najlepiej to chyba metodą prób i błędów . Powinien się palić błękitnym płomieniem . Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted February 14, 2020 Share Posted February 14, 2020 14 godzin temu, Jacek Skrainski napisał: powiedzcie dlaczego taboret kopci jakieś rady Przesunął sie pierścień regulujący dopływ powietrza 1 godzinę temu, rob7320 napisał: Musisz ustawić przesłonę od powietrza odpowiednio , oraz ciśnienie na reduktorze( ja u siebie mam ok 2 do 2,5 bara ) . Zły stosunek powietrza do gazu sprawia ,że pali się na żółto i kopci na czarno jak diesel z wyciętym dpf-em. Najlepiej to chyba metodą prób i błędów . Powinien się palić błękitnym płomieniem . jak się reguluje ciśnienie na reduktorze gazu? Od wycięcia dpfa silnik nie kopci Link to comment Share on other sites More sharing options...
rob7320 Posted February 14, 2020 Share Posted February 14, 2020 29 minut temu, anteks napisał: jak się reguluje ciśnienie na reduktorze gazu? Od wycięcia dpfa silnik nie kopci To zależy jaki jest reduktor : stały i się nie reguluje , lub z płynną regulacją i manometrem i te można ustawić ciśnienie . A co do Dpf to jeżdżę z wyciętym( zaczynają mną targać wyrzuty sumienia i takie tam ) i nie kopci , ale to temat na inne forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skylwoker Posted February 14, 2020 Share Posted February 14, 2020 Lub farba się wypala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts