Jump to content

Zepsuty starter?


Recommended Posts

Cześć koledzy piwowarzy!

 

Jako że coś trzeba ze sobą zrobić w czasie zarazy, postanowiłem uwarzyć dry stouta.

Wstawiłem starter, minęło jakieś 48h i wygląda on tak jak na zdjęciu.

Niepokoją mnie te grudki, nigdy nie miałem takich wcześniej w starterze, plus zapach startera nieprzyjemny, aczkolwiek wiem, że z reguły nie będzie jakoś specjalnie pachniał.

Czy po tym coś jesteście w stanie stwierdzić?

Drożdże to FM13, data ważności 10.01.20 - czyżby zbyt długo po?

 

Dzięki!

Seba

20200328_135949.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.