Hoovercraft Posted March 28, 2020 Share Posted March 28, 2020 Cześć koledzy piwowarzy! Jako że coś trzeba ze sobą zrobić w czasie zarazy, postanowiłem uwarzyć dry stouta. Wstawiłem starter, minęło jakieś 48h i wygląda on tak jak na zdjęciu. Niepokoją mnie te grudki, nigdy nie miałem takich wcześniej w starterze, plus zapach startera nieprzyjemny, aczkolwiek wiem, że z reguły nie będzie jakoś specjalnie pachniał. Czy po tym coś jesteście w stanie stwierdzić? Drożdże to FM13, data ważności 10.01.20 - czyżby zbyt długo po? Dzięki! Seba Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiHuRa Posted March 28, 2020 Share Posted March 28, 2020 Wygląda normalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoovercraft Posted March 28, 2020 Author Share Posted March 28, 2020 Dzięki za odpowiedź. Rozumiem, że same grudki o niczym nie świadczą? Do tej pory starter wychodził mi raczej gładki, jednolicie mleczno-beżowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiHuRa Posted March 28, 2020 Share Posted March 28, 2020 Czasami są kluski, czasem grudki, czasem mleczny, zależy od drożdży. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoovercraft Posted March 28, 2020 Author Share Posted March 28, 2020 Ok, w takim razie zadaję. Dzięki za pomoc! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts