JacekKocurek Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 Kolor jasny jak na bocka, ciemnomiedziany. Nagazowanie potężne, wyraźnie niedofermentowane przed butelkowaniem. Zmierzyłem i w tej chwili piwo ma gęstość w okolicy 4°blg a może nawet mniejPiana wysoka na początku, beżowa, niezbyt trwała, szybko opada do kożucha utrzymywanego przez intensywnie wydzielany dwutlenek węgla. Zapach słodowy i lekko karmelowy, typowy raczej dla klasycznych niż pszenicznych bocków. Brak charakterystycznych zapachów weizenowych. Smak dość ostry, nazbyt goryczkowy, słodkawo słodowy. Alkohol zaznacza się niezbyt mocno ale grzeje w brzuszku i szumi pod czaszką. Podobnie jak w aromacie odczuwam niedostatek weizenowych fenolowo-estrowych smaków. Przegazowanie powoduje, że dość trudno się je pije, pewno więcej niż jedno bym nie zmógł no ale w końcu to bock a nie piwo sesyjne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now