Marek K. Posted June 20, 2020 Share Posted June 20, 2020 Szanowni! Szybko, krótko i na temat: czy ktoś z Was robił owocowy lambic z mango? Jak wyszło? Jakieś porady? Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorph Posted July 8, 2020 Share Posted July 8, 2020 Robiłem z mango i marakują. W sumie 300g pulpy na litr piwa. Najgorsze przy pulpach są straty. Dając owoc w kostce są dużo mniejsze. Piwo bazowe miało 18 miesięcy, z pulpami fermentowało kolejne 5. Efekty bardzo fajne ale jeśli to początek Twoich przygód z piwami a'la Lambic to rozważ inne owoce (wiśnie) albo inna niż pulpa formę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek K. Posted November 13, 2020 Author Share Posted November 13, 2020 W dniu 8.07.2020 o 23:03, amorph napisał: Robiłem z mango i marakują. W sumie 300g pulpy na litr piwa. Najgorsze przy pulpach są straty. Dając owoc w kostce są dużo mniejsze. Piwo bazowe miało 18 miesięcy, z pulpami fermentowało kolejne 5. Efekty bardzo fajne ale jeśli to początek Twoich przygód z piwami a'la Lambic to rozważ inne owoce (wiśnie) albo inna niż pulpa formę. Dzięki za podpowiedź! Powiedz jeszcze, czy według Ciebie mango mrożone może być dobrym pomysłem? No i: ile go dać? Zawsze około 300 gramów na litr? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koora Posted November 14, 2020 Share Posted November 14, 2020 Ja do mango apa dałem 1700g na 25litrow. Czyli 68g/1l Mango wyczuwalne. Ale przydałoby się więcej. Straty z pulpy prawie 4l. Z 25l zapakowałem 21 po cold crashu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now