Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

#19 Nystein

Owner Aave Nystein
NCYC 4265
Pitch 28.0°C
Kveik Y
Can be dried Y
Harvest top
Fermentation time 72 hours
Species Saccharomyces cerevisiae
Strains 2
Wort boiled Y
Preservation Dried in freezer

Provenance: He used it when he was brewing farmhouse ale in Telemark in the 1990s. He got it in 1992 from someone in Bø, Telemark. He doesn't know where it came from before that, but suspects Voss. The kveik was revived from a bag of dried yeast stored in the freezer since 1997.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.