aldorn Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 #19 Nystein Owner Aave Nystein NCYC 4265 Pitch 28.0°C Kveik Y Can be dried Y Harvest top Fermentation time 72 hours Species Saccharomyces cerevisiae Strains 2 Wort boiled Y Preservation Dried in freezer Provenance: He used it when he was brewing farmhouse ale in Telemark in the 1990s. He got it in 1992 from someone in Bø, Telemark. He doesn't know where it came from before that, but suspects Voss. The kveik was revived from a bag of dried yeast stored in the freezer since 1997. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się