Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

#29 Løvoll

Owner Ottar Løvoll
Collected by Lars Marius Garshol
Place Eidsdal
NCYC 4361
Pitch 29.0°C
Attenuation 82 %
Phenolic N
Harvest top
Fermentation time 48 hours
Bacteria Y
Species Saccharomyces cerevisiae
Strains 3
Permissions Research: Yes, Share with brewers: Yes, Sell commercially: Yes
Wort boiled N
Preservation Dried flakes

Provenance: Ottar Løvoll took this yeast with him when he moved to Ørsta in 1978. Before that he used it on the farm Løvoll in Eidsdal. He inherited the yeast from his father, and he says his grandfather (Karl A. Løvoll, 1870-1953) used the same yeast. He asks that anyone selling it please use the name 'Karl A' for the yeast.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.