wojtasw77 Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 Witam Moja kolejna warka to piwo pszeniczne z zestawu na bazie słodów z HOMEBREWING. Temperatury są wysokie więc musiałem skonstruować "lodówkę" z płyt styropianowych+ mrożone pety z wodą. W ten sposób mam we wnętrzu ok. 20°C. Niestety moje zapasy z poprzednich warek (STOUT, BELGIAN PALE ALE) zniknęły. Moi znajomi degustując moje wyroby byli wprost "wniebowzięci" , a mi rumieniec wylał się na twarz słysząc pochwały. Temat piwa domowego wciągnął mnie na dobre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtasw77 Posted August 4, 2010 Author Share Posted August 4, 2010 Mrożone pety robią swoje temperatura na fermentorze 17°C . Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted August 4, 2010 Share Posted August 4, 2010 Piwowarstwo wciąga Proponuję założyć swój wątek tutaj http://www.piwo.org/forum/f41-Zapiski-piwowarow-domowych.html i w jednym opisywać swoje przygody Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts