wojtaks Posted September 24, 2020 Share Posted September 24, 2020 cześć wszystkim, otóż szukam pomocy do ponownego, poprawnego ześrutowania (~2-3 kg) słodu w wawie (mokotów/centrum)? poprawka po znanym sklepie:) ktoś pomoże w ciężkich czasach?:) będę to reklamował ale zależy mi aby uwarzyć coś już w sobotę.... pozdrawiam, wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted September 24, 2020 Share Posted September 24, 2020 22 minuty temu, wojtaks napisał: cześć wszystkim, otóż szukam pomocy do ponownego, poprawnego ześrutowania (~2-3 kg) słodu w wawie (mokotów/centrum)? poprawka po znanym sklepie:) ktoś pomoże w ciężkich czasach?:) będę to reklamował ale zależy mi aby uwarzyć coś już w sobotę.... pozdrawiam, wojtek Reklamacja grubości śrutowania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtaks Posted September 24, 2020 Author Share Posted September 24, 2020 4 minuty temu, anteks napisał: Reklamacja grubości śrutowania? dokładnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wuuu Posted September 24, 2020 Share Posted September 24, 2020 Jeśli to są te zdjęcia, które wrzuciłeś w temacie Browamatora, to sprawdź najpierw czy to przypadkiem nie jest piękna pusta łuska, a nie całe ziarna. A jak ziarno czy się nie rozpada w palcach. Bo mi to wygląda jednak na normalne śrutowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtaks Posted September 24, 2020 Author Share Posted September 24, 2020 tak to te zdjęcia. jest jednak sporo twardej, pełnej, nierozpadającej się łuski. tzn. na razie tylko przez folie wymacane, aby reklamacje ewentualnie uwzględnić. do tej pory mam tylko doświadczenie z alepiwo i tam faktycznie łuska pusta:) ale dzięki za feedback, może faktycznie da się coś z tego uwarzyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted September 24, 2020 Share Posted September 24, 2020 14 minut temu, wojtaks napisał: tak to te zdjęcia. jest jednak sporo twardej, pełnej, nierozpadającej się łuski. tzn. na razie tylko przez folie wymacane, aby reklamacje ewentualnie uwzględnić. do tej pory mam tylko doświadczenie z alepiwo i tam faktycznie łuska pusta:) ale dzięki za feedback, może faktycznie da się coś z tego uwarzyć. wygląda OK, takie śrutowanie pod kociołek elektryczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts