Jump to content

Poprawka śrutowania - Warszawa

wojtaks

Recommended Posts

cześć wszystkim,

otóż szukam pomocy do ponownego, poprawnego ześrutowania (~2-3 kg) słodu  w wawie (mokotów/centrum)? poprawka po znanym sklepie:)

ktoś pomoże w ciężkich czasach?:) będę to reklamował ale zależy mi aby uwarzyć coś już w sobotę....

pozdrawiam,

wojtek

22 minuty temu, wojtaks napisał:

cześć wszystkim,

otóż szukam pomocy do ponownego, poprawnego ześrutowania (~2-3 kg) słodu  w wawie (mokotów/centrum)? poprawka po znanym sklepie:)

ktoś pomoże w ciężkich czasach?:) będę to reklamował ale zależy mi aby uwarzyć coś już w sobotę....

pozdrawiam,

wojtek

Reklamacja grubości śrutowania?

Jeśli to są te zdjęcia, które wrzuciłeś w temacie Browamatora, to sprawdź najpierw czy to przypadkiem nie jest piękna pusta łuska, a nie całe ziarna. A jak ziarno czy się nie rozpada w palcach. Bo mi to wygląda jednak na normalne śrutowanie.

tak to te zdjęcia. jest jednak sporo twardej, pełnej, nierozpadającej się łuski. tzn. na razie tylko przez folie wymacane,  aby reklamacje ewentualnie uwzględnić.

do tej pory mam tylko doświadczenie z alepiwo i tam faktycznie łuska pusta:) ale dzięki za feedback,  może faktycznie da się coś z tego uwarzyć.

14 minut temu, wojtaks napisał:

tak to te zdjęcia. jest jednak sporo twardej, pełnej, nierozpadającej się łuski. tzn. na razie tylko przez folie wymacane,  aby reklamacje ewentualnie uwzględnić.

do tej pory mam tylko doświadczenie z alepiwo i tam faktycznie łuska pusta:) ale dzięki za feedback,  może faktycznie da się coś z tego uwarzyć.

wygląda OK, takie śrutowanie pod kociołek elektryczny