Piotr Ba Posted October 14, 2020 Share Posted October 14, 2020 Czy odfermentowanie z 12 do 1 blg pilsnera to norma ? Nie spotkałem się z czymś takim dotychczas a już używałem ich rok temu. Zacierano infuzyjnie 67 st C. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smola Posted October 14, 2020 Share Posted October 14, 2020 mi najniżej zeszły do 2,6. Czym mierzyłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Ba Posted October 14, 2020 Author Share Posted October 14, 2020 Pławik Browin - nieśmiertelny Link to comment Share on other sites More sharing options...
smola Posted October 14, 2020 Share Posted October 14, 2020 Sprawdzałeś na wodzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Ba Posted October 14, 2020 Author Share Posted October 14, 2020 No i jest gorzej niz myślałem. Jasne mocne a nie pils odfermentowalo z 13 do 2 Plato. Uwazam ze to bardzo dużo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hary86 Posted October 15, 2020 Share Posted October 15, 2020 Może nie dopilnowałeś temperatury (termometr dał ciała) i zacierałeś w niższej niż zakładasz, co automatycznie przełożyło się na wyższe odfermentowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Ba Posted October 16, 2020 Author Share Posted October 16, 2020 Niemożliwe. Na G30 67 st to jest dokladnie tyle. Ale ok został mi 3 pils na gestwie i będzie 69 st C. Nie lubie alkoholowych piw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now