Jump to content

Fermentacja w 19 stopniach


Recommended Posts

8 minut temu, Szymon Zok napisał:

Witam Wszystkich!

 

Mam pytanie gdyż od poniedziałku mam piwko fermentujące w piwnicy,natomiast martwię się że temperatura brzeczki to 19-20 stopni.Musze koniecznie przynieść je do domu?

Jakie drożdże? Jakie blg? 

 

Link to comment
Share on other sites

1 godzinę temu, Szymon Zok napisał:

myślę że piwko będzie gotowe koło środy bo już mało bulga na rurce.w poniedziałek sprawdzę blg

 

10 dni dla 14 - 16 blg to zdecydowanie za mało. Nie sugeruj się bulkaniem rurki ;) Ja na twoim miejscu poczekałbym z tym sprawdzaniem blg co najniej do przyszłego weekendu. Ja taki balling zawsze zostawiam w spokoju na 3 tygodnie :) 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.