Jump to content

pozostająca goryczka skąd sie bierze??


Recommended Posts

Przejrzałem tegoroczne metryczki z konkursów i w dużej części piw pojawia się u mnie pozostająca goryczka.

Skąd to się bierze?

Po prostu za dużo chmielu dla goryczki? za długo gotuję?

Link to comment
Share on other sites

Przejrzałem tegoroczne metryczki z konkursów i w dużej części piw pojawia się u mnie pozostająca goryczka.

Skąd to się bierze?

Po prostu za dużo chmielu dla goryczki? za długo gotuję?

Teoretycznie zbyt zasadowa woda, oraz wypłukiwanie tanin z łuski poprzez zbyt długie wysładzanie.

Link to comment
Share on other sites

Przejrzałem tegoroczne metryczki z konkursów i w dużej części piw pojawia się u mnie pozostająca goryczka.

Skąd to się bierze?

Po prostu za dużo chmielu dla goryczki? za długo gotuję?

Teoretycznie zbyt zasadowa woda' date=' oraz wypłukiwanie tanin z łuski poprzez zbyt długie wysładzanie.[/quote']

acha, czyli to nie problem chmielu :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.