godal07 Posted November 9, 2020 Share Posted November 9, 2020 Cześć, Planuję uwarzyć pierwsze AAA, jednak moje doświadczenie to raptem 8 warek, w związku z czym chciałbym, aby receptura nie była zbyt skomplikowana. Po przejrzeniu paru tematów udało mi się ulepić coś takiego: Zasyp na 12l piwa: pale ale - 2,5kg monachijski jasny - 0,5kg karmelowy 300 - 0,35kg pszeniczny - 0,2kg Zacieranie 60 min w 68°C. Zarówno na goryczkę, jak i aromat planuję dać simcoe, którego jakoś jeszcze nie miałem okazji osobiście wypróbować. Plan to: 10g na 60min, 15g na 15min i 25g na wyłączenie palnika. Wg brewness ekstrakt to 14°Blg, goryczka 35 IBU. Myślicie, że ma to jakąś rację bytu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wuuu Posted November 11, 2020 Share Posted November 11, 2020 Wygląda dobrze. Simco da Ci fajny żywiczny aromat. Warz śmiało!Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka godal07 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
godal07 Posted November 11, 2020 Author Share Posted November 11, 2020 2 godziny temu, Wuuu napisał: Wygląda dobrze. Simco da Ci fajny żywiczny aromat. Warz śmiało! Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Super, dzięki wielkie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts