Jump to content

Złączka ball lock

Eselchen

Recommended Posts

• 5 weeks later...

Jak oceniasz Eselchen  czy warto było zamówić te nierdzewne złączki? Są sporo droższe. Zastanawiam się, jakie wybrać takie, czy zwykłe plastikowe. 

W dniu 5.01.2021 o 10:44, Sapcio napisał:

Jak oceniasz Eselchen  czy warto było zamówić te nierdzewne złączki? Są sporo droższe. Zastanawiam się, jakie wybrać takie, czy zwykłe plastikowe. 

Ja je kupiłem ponieważ wyszukuje bezpośrednio z kegów 5L (również z Ali) i lepiej wyglądają. Mam też jedną złączkę plastikową z Ali za kilka zł i się zacina (po założeniu nie da się zdjąć). Mam też jedną markową, plastikową z Allegro i jest nieszczelna. Z tymi nierdzewnymi nie mam żadnego problemu.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
W dniu 4.03.2021 o 18:09, rust napisał:

Spotkał się ktoś z dwoma uszczelkami na ball locku? Bo ja pierwszy raz, a szybkozłaczki (co prawda chińskie) wchodzą mega ciezko.

IMG_1590.JPG

Wywal te dwa oringi i załóż jeden nowy

• 2 years later...

Hej, jaki macie patent na wciskanie złączek ball lock? Strasznie ciężko mi to wchodzi nawet po posmarowaniu wazeliną. Muszę uderzyć młotkiem żeby wskoczyła ładnie no i wczoraj jedna nie wytrzymała uderzenia 😃

Nigdy nie miałem z tym problemu, chyba że się pomyli złączki, wtedy potrafi wejść, ale zejść nie chce. Upewnij się,  że szarą dajesz do gazu (zakładana na głowicę z nacięciami), a czarną do płynu (na gładką głowicę). Jeśli to nie działa, to głowice lub złączki do wymiany, bo to nie ma prawa tak działać.