Eselchen Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 Cześć, kupiłem nierdzewne złączki ball lock, takie jak na zdjęciu. Problemem jest, że nie mają uszczelki na gwincie. Gdzie można kupić uszczelkę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sven Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 A czasem nie jest tam tylko uszczelka na króćcu lub złączce? https://allegro.pl/oferta/szybkozlaczka-corny-keg-pepsi-uszczelka-krocca-6441805901 Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 Na żadnej złączce nie miałem uszczelki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eselchen Posted December 5, 2020 Author Share Posted December 5, 2020 7 godzin temu, Sven napisał: A czasem nie jest tam tylko uszczelka na króćcu lub złączce? https://allegro.pl/oferta/szybkozlaczka-corny-keg-pepsi-uszczelka-krocca-6441805901 O to chodziło. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
jac007 Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 7 godzin temu, Eselchen napisał: Cześć, kupiłem nierdzewne złączki ball lock, takie jak na zdjęciu Gdzie je kupiłeś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eselchen Posted December 5, 2020 Author Share Posted December 5, 2020 Teraz, jac007 napisał: Gdzie je kupiłeś. Aliexpress Link to comment Share on other sites More sharing options...
rovers Posted January 3, 2021 Share Posted January 3, 2021 W dniu 5.12.2020 o 21:13, Eselchen napisał: Aliexpress OKi a link podeślesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eselchen Posted January 3, 2021 Author Share Posted January 3, 2021 (edited) 49 minut temu, rovers napisał: OKi a link podeślesz https://a.aliexpress.com/_BOyA4o nie dokładnie od tego sprzedawcy ale takie same. Edited January 3, 2021 by Eselchen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sapcio Posted January 5, 2021 Share Posted January 5, 2021 Jak oceniasz Eselchen czy warto było zamówić te nierdzewne złączki? Są sporo droższe. Zastanawiam się, jakie wybrać takie, czy zwykłe plastikowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eselchen Posted January 7, 2021 Author Share Posted January 7, 2021 W dniu 5.01.2021 o 10:44, Sapcio napisał: Jak oceniasz Eselchen czy warto było zamówić te nierdzewne złączki? Są sporo droższe. Zastanawiam się, jakie wybrać takie, czy zwykłe plastikowe. Ja je kupiłem ponieważ wyszukuje bezpośrednio z kegów 5L (również z Ali) i lepiej wyglądają. Mam też jedną złączkę plastikową z Ali za kilka zł i się zacina (po założeniu nie da się zdjąć). Mam też jedną markową, plastikową z Allegro i jest nieszczelna. Z tymi nierdzewnymi nie mam żadnego problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rust Posted March 4, 2021 Share Posted March 4, 2021 Spotkał się ktoś z dwoma uszczelkami na ball locku? Bo ja pierwszy raz, a szybkozłaczki (co prawda chińskie) wchodzą mega ciezko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smola Posted March 19, 2021 Share Posted March 19, 2021 Ja mam na wszystkich kegach z Olbrachcic. Dosyć ciężko złączki schodzą z króćców. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted March 21, 2021 Share Posted March 21, 2021 W dniu 4.03.2021 o 18:09, rust napisał: Spotkał się ktoś z dwoma uszczelkami na ball locku? Bo ja pierwszy raz, a szybkozłaczki (co prawda chińskie) wchodzą mega ciezko. Wywal te dwa oringi i załóż jeden nowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
smerf08365 Posted May 30, 2023 Share Posted May 30, 2023 Hej, jaki macie patent na wciskanie złączek ball lock? Strasznie ciężko mi to wchodzi nawet po posmarowaniu wazeliną. Muszę uderzyć młotkiem żeby wskoczyła ładnie no i wczoraj jedna nie wytrzymała uderzenia 😃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łachim Posted May 30, 2023 Share Posted May 30, 2023 Nigdy nie miałem z tym problemu, chyba że się pomyli złączki, wtedy potrafi wejść, ale zejść nie chce. Upewnij się, że szarą dajesz do gazu (zakładana na głowicę z nacięciami), a czarną do płynu (na gładką głowicę). Jeśli to nie działa, to głowice lub złączki do wymiany, bo to nie ma prawa tak działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smerf08365 Posted May 30, 2023 Share Posted May 30, 2023 Zakladam tak jak piszesz. Zamówiłem teraz nowe złączki, zobaczymy czy będzie to samo. Czyli powinno gładko wchodzić na głowice? A jak ze ściąganiem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łachim Posted May 30, 2023 Share Posted May 30, 2023 Jeśli nie pomylisz złączek, to powinny łatwo schodzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smerf08365 Posted May 30, 2023 Share Posted May 30, 2023 Spróbuję jeszcze podpiąć odwrotnie bo ręką nie ma opcji tego wcisnąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamski_68 Posted May 30, 2023 Share Posted May 30, 2023 Spryskaj l złączkę ( starsanem lub czym tam odkażasz), przy nowych oringach też mi ciężko wchodziły.Wysłane z mojego MI A3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
smerf08365 Posted May 30, 2023 Share Posted May 30, 2023 Spryskać żeby był lepszy poślizg ? Używam oxi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamski_68 Posted May 30, 2023 Share Posted May 30, 2023 Tak chodzi o poślizg, sprawdż czy po podciągnięciu głowicy kulki mają luz, może są zaklejone , zapieczone. To musi się dać zrobić ręką.Wysłane z mojego MI A3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamski_68 Posted May 30, 2023 Share Posted May 30, 2023 Sorki, nie czytałem dokładni i widzę, że używałeś wazeliny - nie było tematu. Może masz chińskie złączki słabej jakości? Albo zbyt duże oringi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
smerf08365 Posted May 30, 2023 Share Posted May 30, 2023 Ta co pękła była z tych droższych (35zł). Teraz zamówiłem te tańsze chińskie, jutro mają przyjść, spróbuję i dam znać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smerf08365 Posted June 1, 2023 Share Posted June 1, 2023 Ok wyjaśniło się 😀 Nie podnosiłem tego grzybka co jest na złączce, teraz wchodzi elegancko 🤣 Łachim and Kronelius 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts