Jump to content

Wynalazki

zgoda

Recommended Posts

Rzekomo do warzenia piwa. Proszę.

http://www.banzaj.pl/Maszyna-Piwosza-zestaw-do-samodzielnego-warzenia-piwa-w-domu-3410.html

Cytat który mnie rozłożył:

Do Maszyny Piwosza dodajesz Mieszankę Piwną, wodę i drożdże. Czekasz 7-10 dni, a po tym czasie delektujesz się wyjątkowym smakiem własnego piwka.

I jeszcze "przepis", od którego zrobiło mi się słabo.

http://www.tipy.pl/artykul_1939,jak-zrobic-piwo-domowe.html

Krok 9:

Do każdej butelki wsyp 2 łyżeczki cukru.

To jest przepis na domowe granaty.

Edited by zgoda

Do każdej butelki wsyp 2 łyżeczki cukru.

To jest przepis na domowe granaty.

:lol:

Nie. Skrzynka granatów z zawleczkami nie jest groźna (chyba że na nogę upadnie).

To raczej jest przepis na miny pułapki z niestabilnym zapalnikiem. W sam raz dla piwnego terrorysty samobójcy.

Chyba najgorszym cud-przepisem jest ten

Jęczmień zamoczyć na kilka godzin w ciepłej wodzie do napęcznienia. Odlać i pozostawić w kamiennym garnku lub innym nie obitym emaliowanym naczyniu, przykrywając go kocem i ustawiając w ciepłym miejscu na około 14 dni aż do momentu, kiedy zacznie kiełkować. Kiełkujące ziarno wsypać do garnka, zalewając 8 litrami ciepłej wody i cukru, po czym zagotować. itd itd itd

Niestety z 3-4 maile w miesiącu dostaję, dlaczego to nie wyszło etc :lol:

Kilkanaście (może ze 20?) lat temu sam znalazłem ten przepis w jakiejś papierowej książce. Moja mama wtedy kategorycznie zabroniła mi robić takie piwo, rzekomo ze względu na smród podczas słodowania jęczmienia. :lol:

Chyba najgorszym cud-przepisem jest ten

Jęczmień zamoczyć na kilka godzin w ciepłej wodzie do napęcznienia. Odlać i pozostawić w kamiennym garnku lub innym nie obitym emaliowanym naczyniu, przykrywając go kocem i ustawiając w ciepłym miejscu na około 14 dni aż do momentu, kiedy zacznie kiełkować. Kiełkujące ziarno wsypać do garnka, zalewając 8 litrami ciepłej wody i cukru, po czym zagotować. itd itd itd

Niestety z 3-4 maile w miesiącu dostaję, dlaczego to nie wyszło etc :lol:

spotkałem się z takim przepisem w starej książce wg mnie jest to w miarę poprawny przepis na wyprodukowanie czegoś na wzór piwa. Bo tu jest opisane w kilku krokach słodowanie i zacieranie.