seler Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 Zbieracie czy nie tę "brudną" piankę podczas gotowania brzeczki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 Ja zbieram. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielok Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 Cześć Ja nie zbieram ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 Ona sama opadnie. Po co ją zbierać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kentaki Posted August 14, 2010 Share Posted August 14, 2010 To , że te burzyny są nie porzadane to fakt. Ale to wszystko zależy od tego czy będziemy brzeczkę detankować rurką - to raczej nie ma potrzeby bo zostanie na dnie, ale jeśli przelewamy z gara bezpośrednio do fermetora to istnieje prawdopodobieństwo, że przeleci. Ja jak mam możliwość, czas i nie przegapię ( ostry drink ) to zbieram. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seler Posted August 14, 2010 Author Share Posted August 14, 2010 Ja własnie nigdy nie zbierałem a dzisiaj zebrałem i ciekaw jestem efektu Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted August 15, 2010 Share Posted August 15, 2010 Ona sama opadnie. Po co ją zbierać? To tak jak z rosołem, szumować trzeba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now