Jump to content

Wężownica do fermentora- ktoś wykonuje?

JURGOWIAK

Recommended Posts

Godzinę temu, WojtekGaaD napisał:

Dlaczego lepsza? W moim przypadku szukałem konkretnie z mocowaniem 8'' triclamp żeby nie mieć problemów z myciem.
To co podałeś jest dedykowane do konkretnego modelu fermentora. OP nie podał szczegółów dot. fermentorów.

4 godziny temu, JURGOWIAK napisał:

No jest idealna i cena zajebista!:) Tylko z dostępnością jest problem, ale i tak dzięki za namiar:)

Można kupć w sklepie u Czechów - Tu - płatność Revolutem np.

Zobacz ten wątek o zakupie sprzętu z tego sklepu.

Do tego jest potrzebna chłodnica np. na glikol. Sklepowa kosztuje krocie (ponad 600Euro). Masz jakieś tańsze rozwiązanie? 

6 godzin temu, skybert napisał:

Można kupć w sklepie u Czechów - Tu - płatność Revolutem np.

Zobacz ten wątek o zakupie sprzętu z tego sklepu.

Do tego jest potrzebna chłodnica np. na glikol. Sklepowa kosztuje krocie (ponad 600Euro). Masz jakieś tańsze rozwiązanie? 

Już zamówiłem w Marxam i jeszcze dostałem 10% zniżki PSPD, więc cenowo wyszło spoko:) Ale dzięki za podpowiedź?

To ja tylko dodam - bo nie wiem, czy w zestawie który kupiłeś są dołączone fittingi.

Na oficjalnej stronie fermzilli do tej chłodnicy są dołączone dwie złączki - coś jak John guesty - przez które wkładasz tą chłodnicę, i jest szczelne.

Co prawda na zdjęciach niezbyt to widać, ale jest napisane "included duotight bulkhead fittings to attach the coil to the lid of your fermenter."

https://www.kegland.com.au/temp-twister-cooling-heating-coil-temperature-control-your-fermzilla-with-a-glycol-chiller.html

Ten sam fitting jest używany do rurki do sondy temperturowej, i na jej fotce jest lepiej widoczny. Możesz sobie takie sprawić, będzie szczelnie ;)

IMG_20210117_201855.jpg