Jump to content

Rozlew z kega w temp. 16-18°C


Recommended Posts

Mam zakegowanego koelscha. Refermentacja w kegu od 3 miesięcy. Czas na degustację i niedługo na spożycie :)

 

Czy uda się w miarę sensownie serwować piwo z kega w temperaturze 16-18°C, czy jednak muszę kombinować z lodówką?

Przy takiej temperaturze, jakie parametry rozlewu polecacie?

Link to comment
Share on other sites

Tak też podejrzewałem, że nic z tego nie będzie :)

Trzeba będzie uruchomić starą lodówkę ... albo poczekać do czasu gdy temperatura w piwniczce spadnie do 5-6 stopni :)

Link to comment
Share on other sites

Mnie też się wydaje, że to będzie raczej produkcja piany. To piwo już stoi dość długo, więc bedzie samo od siebie mocno nagazowane. po ochłodzeniu dałbym maks 1,5 bara gazu. Zawsze jak będzie za słabo nagazowane możesz podkręcić.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.