pablo Posted August 16, 2010 Share Posted August 16, 2010 Mam zakegowanego koelscha. Refermentacja w kegu od 3 miesięcy. Czas na degustację i niedługo na spożycie Czy uda się w miarę sensownie serwować piwo z kega w temperaturze 16-18°C, czy jednak muszę kombinować z lodówką? Przy takiej temperaturze, jakie parametry rozlewu polecacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Belzebub Posted August 16, 2010 Share Posted August 16, 2010 no próbowałem, nic z tego konkretnego nie wyszło. Przy takich temperaturach to chyba tylko dość słabo nagazowane ale, inaczej nie uciekniesz od ogromu piany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo Posted August 16, 2010 Author Share Posted August 16, 2010 Tak też podejrzewałem, że nic z tego nie będzie Trzeba będzie uruchomić starą lodówkę ... albo poczekać do czasu gdy temperatura w piwniczce spadnie do 5-6 stopni Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted August 16, 2010 Share Posted August 16, 2010 Mnie też się wydaje, że to będzie raczej produkcja piany. To piwo już stoi dość długo, więc bedzie samo od siebie mocno nagazowane. po ochłodzeniu dałbym maks 1,5 bara gazu. Zawsze jak będzie za słabo nagazowane możesz podkręcić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now