Eselchen Posted February 25, 2021 Share Posted February 25, 2021 (edited) Cześć, nabyłem ostatnio dwa corneliusy 9l jednak nie takie standardowe - posiadają 4 i 6 złącz ball lock. Jedna gazowa a reszta do płynów. Gazowa znajduje się na deklu. Wiadomo, że do wyszynku piwa nie jest potrzebnych tyle złączek. Pytanie co można zrobić z pozostałymi? Są jakieś zaślepki, żeby zabezpieczyć kega przed ew. nieszczelnością? A może wykręcić złączki i zaspawać otwory? Edited February 25, 2021 by Eselchen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radi_wroc Posted February 26, 2021 Share Posted February 26, 2021 (edited) Kupiłeś kegi sanitacyjne. W dniu 25.02.2021 o 01:23, Eselchen napisał: Są jakieś zaślepki, żeby zabezpieczyć kega przed ew. nieszczelnością? Nie powinno być takowej, jeśli wszystko z nim jest w porządku. W dniu 25.02.2021 o 01:23, Eselchen napisał: A może wykręcić złączki i zaspawać otwory? Szkoda tego robić, jeśli potrzebujesz zwykłego postaraj się wymienić lub sprzedać. Jednego bym wziął na wymianę Edited February 26, 2021 by Radi_wroc Link to comment Share on other sites More sharing options...
yasiek Posted February 26, 2021 Share Posted February 26, 2021 Jednego mogę odkupić jak chcesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eselchen Posted February 26, 2021 Author Share Posted February 26, 2021 4 godziny temu, Radi_wroc napisał: Kupiłeś kegi sanitacyjne. Nie miałem pojęcia, że takie coś istnieje. Czy taki Keg nada się do gazowania i wyszynku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eselchen Posted February 26, 2021 Author Share Posted February 26, 2021 3 godziny temu, yasiek napisał: Jednego mogę odkupić jak chcesz Mogę jedynie wymienić na corneliusa 9l ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
morgus Posted February 26, 2021 Share Posted February 26, 2021 raczej nie musisz robić zaślepek. tu jakiś stary temat i info, że powinno to działać. Na zdjęciach kegi w bardzo dobrym stanie, zastanów się dobrze czy chcesz się ich pozbywać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts