Fearedse Posted April 16, 2021 Share Posted April 16, 2021 Cześć, przez nie uwagę zamiast wrzucić 20g chmielu wrzuciłem 30g. I teraz pytanie, czy gotować to 30 min aby osiągnąć poziom IBU oczekiwany z 20g czy lepiej gotować tą godzinę i pogodzić się, że piwo będzie bardziej goryczkowe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
witur Posted April 16, 2021 Share Posted April 16, 2021 Ja bym nic nie cudował ☺️ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koora Posted April 16, 2021 Share Posted April 16, 2021 2 godziny temu, Fearedse napisał: Cześć, przez nie uwagę zamiast wrzucić 20g chmielu wrzuciłem 30g. I teraz pytanie, czy gotować to 30 min aby osiągnąć poziom IBU oczekiwany z 20g czy lepiej gotować tą godzinę i pogodzić się, że piwo będzie bardziej goryczkowe? Pytanie jakiego chmielu, pytanie na ile czasu, pytanie kiedy, pytanie w jakim piwie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fearedse Posted April 16, 2021 Author Share Posted April 16, 2021 Zmniejszyłem czas gotowania o 10 min więc gotowałem 50 min. Chmiel był lubelski do piwa pszenicznego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted April 16, 2021 Share Posted April 16, 2021 5 minut temu, Fearedse napisał: Zmniejszyłem czas gotowania o 10 min więc gotowałem 50 min. Chmiel był lubelski do piwa pszenicznego. 50 czy 60 min przy Lubelskim dużej różnicy w IBU nie robi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now