mircoGD Posted May 3, 2021 Share Posted May 3, 2021 Witam. . Nie mam czasu polować na uciekających kurierów albo dostosować się do ich godzin, a na stronach treści odnośnie wysyłki , są na samym końcu finalizowania zakupu lub w regulaminie . Jak by nie można było w widocznym miejscu na stronie głównej napisać "wysyłamy za pośrednictwem ....". Może ktoś kupował lub wie , jakie sklepy internetowe wysyłają składniki za pośrednictwem InPost ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mibor Posted May 3, 2021 Share Posted May 3, 2021 Alepiwo.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
skazi Posted May 3, 2021 Share Posted May 3, 2021 (edited) Twójbrowar, Marxam, Homebeer. Trochę lenistwo z Twojej strony, większość jeśli nie wszystkie sklepy mają na głównej "Koszty i czas dostawy" czy coś podobnego i widać jak na dłoni czy mają paczkomat czy nie, wcale nie trzeba nigdzie szukać po regulaminach, czy sprawdzać dopiero przy finalizowaniu zakupu. Edited May 3, 2021 by skazi ksiegarz5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted May 3, 2021 Share Posted May 3, 2021 Na forum też było: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thorgall Posted May 3, 2021 Share Posted May 3, 2021 Korzystam z paczkomatów za każdy razem, też nie mam cierpliwości do kurierów, tym bardziej, że w domu ktoś jest dopiero po 17.00. Ale piwo i Marxam mogę polecić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mircoGD Posted May 3, 2021 Author Share Posted May 3, 2021 Dziękuje bardzo za info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulox81 Posted May 4, 2021 Share Posted May 4, 2021 W dniu 3.05.2021 o 09:58, skazi napisał: Trochę lenistwo z Twojej strony, większość jeśli nie wszystkie sklepy mają na głównej "Koszty i czas dostawy" czy coś podobnego i widać jak na dłoni czy mają paczkomat czy nie, wcale nie trzeba nigdzie szukać po regulaminach, czy sprawdzać dopiero przy finalizowaniu zakupu. Lenistwo lenistwem, ale post może niech będzie też zachętą dla sklepów, które tego nie robią aby zacząć wysyłać do paczkomatów Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted May 4, 2021 Share Posted May 4, 2021 27 minut temu, paulox81 napisał: Lenistwo lenistwem, ale post może niech będzie też zachętą dla sklepów, które tego nie robią aby zacząć wysyłać do paczkomatów No jasne. Sklepy szukają zachęt na forach. Teraz chyba tylko Marxam się tutaj pojawia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted May 4, 2021 Share Posted May 4, 2021 Właściciele sklepów czytają, ale faktycznie szkoda, że nie wchodzą w interakcję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted May 4, 2021 Share Posted May 4, 2021 56 minut temu, elroy napisał: Właściciele sklepów czytają, ale faktycznie szkoda, że nie wchodzą w interakcję. Bezpieczniej sie się nie odzywać Konstoi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulox81 Posted May 4, 2021 Share Posted May 4, 2021 6 godzin temu, zasada napisał: No jasne. Sklepy szukają zachęt na forach. Teraz chyba tylko Marxam się tutaj pojawia. Część z nich to także pasjonaci, piwowarzy domowi, więc od czasu do czasu na pewno pojawiają się na forum. Poza tym dla właściciela raczej ważne jest czego oczekuje klient i jak go zatrzymać na dłużej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sumikk Posted May 4, 2021 Share Posted May 4, 2021 Ja jednak najczęściej wybieram ofertę sklepów z allegro, z pakietem Smart nie płacę za dostawę a paczki zawsze do paczkomatu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted May 5, 2021 Share Posted May 5, 2021 12 godzin temu, Sumikk napisał: Ja jednak najczęściej wybieram ofertę sklepów z allegro, z pakietem Smart nie płacę za dostawę a paczki zawsze do paczkomatu ? Tylko na allegro surowce sa droższe niż w sklepie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sumikk Posted May 5, 2021 Share Posted May 5, 2021 24 minuty temu, anteks napisał: allegro surowce sa droższe niż w sklepie Jeśli kupujesz w niedużych ilościach a dostawa jest darmowa to niekoniecznie, a do tego śrutowanie jest też darmo ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulox81 Posted May 5, 2021 Share Posted May 5, 2021 (edited) Też kupowałem na allegro, ale nie byłem zadowolony z jakości chmieli, więc na chwilę obecną szukam innych sklepów, niestety nie wszystkie prowadzą sprzedaż na allegro więc dochodzą koszty przesyłki, ale jeśli jakość chmielu będzie zauważalnie lepsza to z dwojga złego wolę dopłacić do przesyłki. Edited May 5, 2021 by paulox81 Link to comment Share on other sites More sharing options...
technodrome Posted September 15, 2021 Share Posted September 15, 2021 Cześć. Ostatnio kupowałem z homebrewing.pl co prawda wysyłka kurierem GLS, ale po zamówieniu dostałem maila i mogłem przekierować paczkę do Punktu Obslugi Paczek (parcel shop) a stamtąd odbiór do 5 dni. Akurat taki punkt mam blisko więc dla mnie ok. Może inne firmy kurierskie też mają taką opcję? Tak czy owak warto to brać pod uwagę przy zamawianiu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grandfso Posted October 7, 2021 Share Posted October 7, 2021 Ja zamawiam do biura (adres biurowy ale odbiorcą jestem ja z imienia i nazwiska a nie firma). Kurierzy pod firmę podjeżdżają codziennie, mniej więcej o stałych porach i nie ma problemu z nieobecnością odbiorcy Nigdy nie musiałem gonić za paczką, a zamawiam losowymi kurierami (co taniej w danym sklepie) i przetestowałem wielokrotnie wszystkich działających na polskim rynku i z żadnym nie było problemu. Czyżby adresy 'biznesowe' były 'lepiej' traktowane? W każdym razie - jak masz możliwość, to polecam spróbować - u mnie się sprawdza idealnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted October 7, 2021 Share Posted October 7, 2021 w 90% korzystam ze sklepu CP i w 99% zamawiając do godz 13 przesyłkę mam następnego dnia o 9 u siebie. ps wysyłka na adres firmowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts