elroy Posted September 6, 2010 Share Posted September 6, 2010 Piwo otrzymane od Tomka osobiście, jeden z pierwszych jego weizenów, ale i piw jako takich w ogóle. Zasyp nie znany, gęstwa 3068. Pomijając fakt, że poszła mi ostatnia szklanka do pszenicy dwa dni temu i degustować musiałem w trochę dziwnym szkle, to było wszystko na 5 Poważnie. Piwo bardzo dobre, wszystkie cechy dobrej pszenicy w jednym miejscu. Ciut może za małe nagazowanie, ale to już jakby szczegół. Wolę osobiście jak panuję nad pianą Potwierdza się fakt, że podstawa to dobry surowiec i spokojne oraz metodyczne działanie. Piwo jak najbardziej udane. Gratuluję i dziękuję. Przed Tomkiem widzę dobrą karierę piwowarską. ps: zdjęcie trochę nie udane. Nie zauważyłem, że zostało jakieś bardzo wysokie ISO ustawione i ziarno jak diabli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tieroo Posted September 6, 2010 Share Posted September 6, 2010 Witam i dziękuję za dobre słowo. To drugi z moich Weizen-ów. Jestem z niego zadowolony, a dobre słowo tym bardziej motywuje do dalszej pracy co do zsypu: Fermentables Ingredient Amount % MCU When German Wheat Malt 2.550 kg 57.0 % 1.5 In Mash/Steeped German Pilsner Malt 1.800 kg 40.3 % 1.3 In Mash/Steeped German Sauer(Acid) Malt 0.070 kg 1.6 % 0.1 In Mash/Steeped German Carahell 0.050 kg 1.1 % 0.2 In Mash/Steeped Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts