Jump to content

Mycie i suszenie mini kega

Romanos_P

Recommended Posts

Czy macie już opatentowane jak dokładnie wysuszyć mini kega 5l po umyciu? Kupiłem ostatnio 4 puchy w TwoimBrowarze ale nie wiem czy to nierdzewka i jak z nią postępować. Nie miałem wcześniej doczynienia z kegami, a na forum nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi.

7 godzin temu, anteks napisał:

te "kegi" to rak

Nie jestem w stanie kupić osprzętu corneliusa za tysiaka w tym momencie. Nie pytam generalnie o to czy tego używać, bo już to kupiłem i będę. Pytam o sposób osuszania. ?

Ale dzięki za info

Szt za 30zl. Ale pompka 170zl. Nic więcej nie trzeba. 

Napiszcie w takim razie jak wy sobie radzicie w sensie kosztów wejścia.
Zobacz sobie filmik który nagrałem dla osób, które chcą wejść w kegi. Jest wszystko o kosztach jakie się ponosi, co warto kupić, co nie itp.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Dzieki. Wiem o co chodzi corneliusem i wiem też że trzeba wydać ok 700 PLN na taki wyszynk.

Jak sprawa z Kegpetami?
Z tymi nowymi odkrecanymi na pewno przyjemnie, z tymi co za darmo dają to dużo pierdzielenia z fittingiem. Na filmiku wszystko jest, półtora roku miałem kegpety.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

• 5 weeks later...

Jeszcze mam jedno pytanie co do nagazowania w mini kegu. Dałem wg polecenia 1/2 tego co do butelek a jednocześnie max co można do puszek, czyli 12g cukru. Pierwsza pucha - dosyć słabo nagazowana. Gaz wyczuwalny, ale słabo. Czy tak ma być? Ja zrozumiałem, że dodając 12g cukru do puszki nagazowanie będzie prawidłowe.

Wszędzie gdzie czytałem i oglądałem filmy ludzie nie wspominali o słabym nagazowaniu.

W dniu 21.08.2021 o 08:29, Romanos_P napisał:

Szt za 30zl. Ale pompka 170zl. Nic więcej nie trzeba. 

Napiszcie w takim razie jak wy sobie radzicie w sensie kosztów wejścia.

zwykła pompka do tej puszki to koszt 20-30zł, na nabój co2 przy odrobinie szczęścia do wyrwania poniżej 100zl

3 minuty temu, anteks napisał:

zwykła pompka do tej puszki to koszt 20-30zł, na nabój co2 przy odrobinie szczęścia do wyrwania poniżej 100zl

Ale ja mam Party Stara z nabojami CO2 do puszki.