Barbura Posted November 8, 2021 Share Posted November 8, 2021 Witam wszystkich! Czasami zaglądałam na tą stronę, w końcu postanowiłam zarejestrować się tutaj. Od dwóch lat paramy się z mężem w warzenie piwa, i nawet nam to nieźle wychodzi. Znajomi nazwali nasz browar "Badaś" od naszych imion - Basia i Adaś. Piwo warzymy w weekendy w naszym domku w górach, choć na co dzień mieszkamy na Śląsku, w Mikołowie. Mamy dwa elektryczne kotły warzelne : pierwszy 30 litrowy, który po pewnym czasie okazał się za mały, więc dokupiliśmy drugi 60 litrowy. Najczęściej warzymy piwo pełne polskie, pilsner, bock i milkstout. Ale próbowaliśmy warzyć mniej popularne piwa np. RIS, porter, dyniowe, mango, saison. Mam nadzieję, że znajdziemy tutaj fachowe wsparcie i oczywiście również, mimo stosunkowo niewielkiego doświadczenia, służymy naszą pomocą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted November 8, 2021 Share Posted November 8, 2021 Powodzenia w forumowaniu, powodzenia w dalszym warzeniu! Nie jesteście pierwszym warzącym małżeństwem na forum ale pierwszym od dość dawna z tego co kojarzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonBeer Posted November 8, 2021 Share Posted November 8, 2021 (edited) Witam, i życzę samych udanych warek ?? Edited November 8, 2021 by DonBeer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MienkiN Posted November 8, 2021 Share Posted November 8, 2021 Orzesze wita warzących sąsiadów ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts