Piotr2142 Posted November 30, 2021 Share Posted November 30, 2021 Witam, do tej pory stosowałem refermentacje, wiadomo trwałość piwa jest długa. Pytanie ile wytrzyma/jest zdatne do sporzycia po nagazowaniu sztucznie co2. Powiedzmy, że po fermentacji burzliwej zostało przelane do keg cornelius i nagazowane sztucznie co2 po czym przy pomocy nalewarki przeciwcisnieniowej przelane do butelek i stoi sobie w transporterach przy temp. Ok 20 stopni. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonzn Posted November 30, 2021 Share Posted November 30, 2021 (edited) butelkuje tak od roku nie zauważyłem minusow, mam wrażenie ze jest lepiej bo nic mi sie nie utlenia Edited November 30, 2021 by leonzn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr2142 Posted November 30, 2021 Author Share Posted November 30, 2021 Ok, a po ile maxymalnie piłeś piwo i jak było przechowywane? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonzn Posted November 30, 2021 Share Posted November 30, 2021 (edited) @Piotr2142 6msc - ris, lambic, flanders przechowywane w ok 20C (lato) > 15C (zima) wg mnie nie ma tlenu - bretty nie narobily octu Edited November 30, 2021 by leonzn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr2142 Posted December 2, 2021 Author Share Posted December 2, 2021 Aha, no to spoko czas ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.