Jump to content

Piwo w trzecim sezonie kryzysu. Spada i produkcja i popyt

grzesiuu

Recommended Posts

3 minuty temu, grzesiuu napisał:

Myślę, że wśród naszego towarzystwa, statystyki są w "normie"

W to nie wątpię :D

Artykuł bardzo ogólnikowy, prawdę mówiąc nic z niego nie wynika. Mnie interesowałoby na przykład czy ogólnie spadła sprzedaż alkoholu czy po prostu międzynarodowy jasny lager gorzej się sprzedaje? Także zwalanie winy na wojnę na Ukrainie moim zdaniem jest bezsensu, bo jej wpływ odczujemy tak naprawdę na jesień i w przyszłym roku. O taka statystyka z kilkoma liczbami, wyrwana z kontekstu.

31 minut temu, MistrzSuspensu napisał:

W to nie wątpię :D

Artykuł bardzo ogólnikowy, prawdę mówiąc nic z niego nie wynika. Mnie interesowałoby na przykład czy ogólnie spadła sprzedaż alkoholu czy po prostu międzynarodowy jasny lager gorzej się sprzedaje? Także zwalanie winy na wojnę na Ukrainie moim zdaniem jest bezsensu, bo jej wpływ odczujemy tak naprawdę na jesień i w przyszłym roku. O taka statystyka z kilkoma liczbami, wyrwana z kontekstu.

Tu pierwotne źródło informacji
https://www.rp.pl/przemysl-spozywczy/art36472161-piwo-weszlo-w-trzeci-sezon-kryzysu