Jump to content

No to sie przyczlapamem.

Recommended Posts

Ze wzgledu na mala znajomosc forum. Mam pytanie macie moze dzial receptur? Mam kilka receptur na klasyczne piwa brytyjskie, kilka z nich przetestowane. Jest moze dzial poswiecony temu zagadnieniu?

Ze wzgledu na mala znajomosc forum. Mam pytanie macie moze dzial receptur? Mam kilka receptur na klasyczne piwa brytyjskie, kilka z nich przetestowane. Jest moze dzial poswiecony temu zagadnieniu?

Zdecydowanie polecam tutaj http://www.piwo.org/forum/f20-Artykuly-i-opracowania.html

Jeżeli nie będziesz miał nic przeciwko, to z chęcią po publikacji na forum zamieszczę tu http://www.piwo.org/receptury/

Problem ,czy wrecz cala idea polega na tym, ze sa to znane dobrze piwa, ale w lekko nowej aranzacji. Jeden przepis na IPA jest wyciagniety z okolicznego mini browaru. Oczywiscie efekty z browaru sa zdziebko lepsze, ale moze to moliwosc utrzymania temperatur na stalym poziomie.

Witaj Makaron.

Zgadzam sie tu z Makaronem, to bylby b. dobry dzial. Moze "Ulubione Recepty" albo cos takiego. Teraz to mozesz wstawic do "Nasze Piwa" albo "Degustacje Piw Domowych" (btw, nie widze roznicy m. tymi 2 dzialami).

PS. Przydal by sie tez dzial "Ogolny".

Już się robi - dział receptury gotowy, co do "Nasze piwa" a "Degustacje piw domowych" to rzeczywiście trzeba zrobić porządek. Dziś/jutro to się stanie :ble:

Dział ogólny generalnie jest, ale też do posprzątania, nie zostanie tam nic związanego z piwowarstwem.

Pytanie, zasadnicze - w kategorii "Ogólnej" jakie stworzyć fora, jakie tematyki ? ? Teraz zasadzie wszystko wpada do hydeparku, co też nie jest dobre...

ps: dzięki scooby za inicjatywę :(

ps2: kolegę Makarona przepraszam za offtopic jaki mu tu zrobiłem ;)