Skocz do zawartości

Znowu ta marihuana.


Rekomendowane odpowiedzi

Mam dość proste pytanie.

Bardzo interesuje mnie temat piwa z marihuaną (susz CBD), ale wyłącznie w celu uzyskania dodatkowego smaku/aromatu. Nie interesują mnie żadne "chille/euforie/rausze" marihuanowe, ani z  CBD, ani z THC. Tylko walory smakowe.

I pytanie jest takie:

Kiedy dodawać taki susz w celu uzyskania takiego efektu smakowego? Mam 100g suszu, prawdopodobnie dodam do zwykłego lagera, ale nie wiem czy i na ile do gotowania lub na burzliwą/cichą...? Ktoś ma doświadczenia?

Dzięki.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Osobiście poszedłbym w ostatnie minuty gotowania/ flameout/ whirlpool jak w wypadku innych ziół. Ale - rzuć okiem czy nie masz dostępu do jednej z dwóch książek: Brewing with Cannabis: Using THC and CBD in Beer - Keith Villa i Brewing with Hemp: The Essential Guide - Ross Koenigs. Tam powinno być wszystko.

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 10 miesięcy temu...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.