paulox81 Posted April 6 Author Share Posted April 6 44 minuty temu, jabol_01 napisał(a): jak by byl z 2mm to mozna by pospawac a 1.5 ciezko bedzie ale da sie nie bedzie ladnie ale nie ma byc ladnie ma dzialac probuj Ja myślę, że mój błąd to nieumiejętność sczepiania TIGiem, za długo trwały pojedyncze sczepy, blacha się nagrzewała i naprężała podczas stygnięcia. Niestety moja spawarka nie ma funkcji SPOT albo Cold welding, dzięki czemu mógłym sczepiać nie dodając zwbyt wiele ciepła do blachy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulox81 Posted April 21 Author Share Posted April 21 Z racji kosztów sprowadzenia z Australii (cło, vat, koszt transportu) nie kupiłem fermentora z tytułu tylko takie coś: Ma jedną wadę: mały kąt stożka Jutro nastawiam w nim pierwszą warkę American Wheat 12 blg Mam nadzieję, że się sprawdzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotohobby Posted April 21 Share Posted April 21 A gdzie to można nabyć ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulox81 Posted April 21 Author Share Posted April 21 4 godziny temu, fotohobby napisał(a): A gdzie to można nabyć ? https://www.brewtools.com/miniuni/7713096/miniuni-20-tank-with-basic-accessories Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monodem Posted April 22 Share Posted April 22 Racja. Kąt stożka mógłby być większy.A tak poza tym to prezentuje się świetnie i istnieje możliwość rozbudowy. Wysyłka do Polski to 22 euro? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulox81 Posted April 22 Author Share Posted April 22 (edited) 4 godziny temu, monodem napisał(a): Racja. Kąt stożka mógłby być większy.A tak poza tym to prezentuje się świetnie i istnieje możliwość rozbudowy. Wysyłka do Polski to 22 euro? 32 eur, łącznie kosztowało mnie 1750zł, plus akcesoria z aliexpress czyli dekiel że złączkami ball lock, zawor regulacji ciśnienia, butelka na osady i chmielenie na zimno. Statyw zrobiony we własnym zakresie. Pojemność netto 20l, brutto 24.9, butelka dolna 1l. Czyli z butelką całkowita pojemność ok 26l. Edited April 22 by paulox81 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulox81 Posted April 22 Author Share Posted April 22 (edited) Chrzest bojowy Unitanka rozpoczęty : Pierwsze 2-3 dni fermentacja bez ciśnienia potem ustawię ciśnienie na myślę, że ok 0,8 BAR. Drożdże Nottingham High Performance. Tylna nóżka chowana do środka dzięki temu mieści się w lodówce idealnie Edited April 22 by paulox81 monodem and Łachim 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.