Jump to content

Super Pilne Pytanie!


darkc

Recommended Posts

hej,

właśnie robie mały experyment z zacieraniem ziaren.

Zaraz czas na filtracje.

ALE MAM NIEPRZEWIDZIANE PILNE WYJŚCIE NA PIWO.

Czy mogę zostawić przefiltrowany zacier na 8 godzin przed gotowaniem? nic się nie stanie??

(jest tylko kilka litrów, bo to przymiarka tylko)

 

PROSZĘ O RADĘ!

 

DZIĘKI :smilies:

Edited by darkc
Link to comment
Share on other sites

ale zanim przefiltruje i przegotuje (nachmiele) to na piwo nie zdążę. A jak zostawie teraz, to za pare godzin i tak dzikusy ubije gotowaniem (chmieleniem)... nie?

No cóż: albo piwo, albo... wyjście na piwo. :smilies:

A poważnie, to przerzefiltruj (ok 30-40minut) i zagotuj (kolejne jakieś 30 minut). Jutro zagotujesz ponownie i nachmielisz.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.