PeBePe Posted April 8, 2023 Share Posted April 8, 2023 Na razie mam sprzęt, surowce i nazwę (Pogórski Browar Piwniczny "Przy Cesarskiej Ceście"), chwilowo z powodu niezakończonej budowy warzę kontraktowo w mieszkaniu w kuchni ;-). Celem zdobycia jakiegoś tam obeznania z procesem fermentacji kontraktowo warzę podpiwki, stąd warki numer "zero". Brew kit wraz z fermentorem jednak czeka i mam nadzieję w maju ruszyć z warką #1 🙂 A teraz to pierwszy podpiwek nasyca się CO2 w butelkach, w głowie pomysły na kolejne eksperymenty surowcowo-technologiczne 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
darinho Posted April 8, 2023 Share Posted April 8, 2023 Cześć. Powodzenia i samych udanych warek. Również tych "zerowych" Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeBePe Posted June 6, 2023 Author Share Posted June 6, 2023 (edited) od niedzieli pierwsze piwo (brew kit Finlandia bitter, 10,5 BLG, dosładzany ekstraktem) w toku. Temperatura 16-18 C, pewnie pod koniec czerwca będzie rozlew mojej pierwszej warki. Edited June 8, 2023 by PeBePe zasada 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted June 6, 2023 Share Posted June 6, 2023 2 godziny temu, PeBePe napisał(a): od niedzieli pierwsze piwo (brew kit Finlandia bitter, 10,5 BLG, dosładzany ekstraktem) w toku. Temperatura 16-16 C, pewnie pod koniec czerwca będzie rozlew mojej pierwszej warki. Doświadczenie z winiarstwa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeBePe Posted June 8, 2023 Author Share Posted June 8, 2023 Nie za bardzo (w życiu trzy partie wina, z tego jedna wylana, a jedną dopijam bo szkoda mi pokłutych rąk podczas zbierania owoców dzikiej róży 😀); z ciekawości spytam co mogło to zasugerować, "dosładzany"? Widzę że zrobiłem literówkę w temperaturze, poprawione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts