Pan Szczur Posted May 6 Share Posted May 6 (edited) Dzień dobry, klika miesięcy temu kupiłem środek Five Star Saniclean, miałem kilka miesięcy przerwy, dzisiaj otworzyłem butelkę a tam w miejscu gdzie kiedyś było foliowe zamknięcie pojawiła się brązowa błonka, niestety zanim pomyślałem to ją zerwałem i wyrzuciłem ale na zdjęciu widać jaki przybrało kolor, czy to normalne? I co ważniejsze, czy to bezpieczne żebym go dalej stosował? Pozdrawiam Pan Szczur Edited May 6 by Pan Szczur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monodem Posted May 6 Share Posted May 6 Możliwe że zaszła reakcja Starsanu z klejem na szyjce butelki. Albo infekcja😁. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Szczur Posted May 6 Author Share Posted May 6 Trudno, tym razem chyba po prostu OXI użyję z braku alternatyw, zawartość butelki też nabrała takiego lekko brązowawego odcieniu, tylko zastanawia mnie co się właściwie stało 👽 to co miałem w spryskiwaczu z kolei zupełnie nie zmieniło wyglądu a też raczej nie zadziała prawidłowo po tylu miesiącach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzejkej Posted May 6 Share Posted May 6 21 minut temu, Pan Szczur napisał(a): co się właściwie stało A nie dostał się jakiś "syf" do butelki jak była otwarta podczas używania? Bezpośrednio albo np. coś przeniosło się na wieczku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Szczur Posted May 7 Author Share Posted May 7 Prawopodobnie tak musiało być, no nic, przy następnej butelce bardziej uważać, nie myślałem, że takie coś może się stać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wizi Posted May 7 Share Posted May 7 A tam oprócz folii nie było czasem jeszcze papieru? Pewnie resztka papieru z zakrętki się rozłożyła. Ja tam się nie przejmuję i stosuję. W takim kwasie nie ma prawa za wiele przeżyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Szczur Posted May 7 Author Share Posted May 7 (edited) musiałaby być pod nakrętką hm...buteleczka leżała poziomo, jeśli faktycznie coś tam było to miałoby sens 🙈 też mi się wydaje, że w takiej chemii to niespecjalnie miało prawo się coś rozwinąć Edited May 7 by Pan Szczur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alien844 Posted May 8 Share Posted May 8 Duża różnica między Starsanem a Sanipro ? Mam Sanipro ale kończy się i tak się zastanawiam nad Starsanem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Szczur Posted May 11 Author Share Posted May 11 Osobiście nie mam doświadczenia, pieni się, infekcji nie miałem (raz używałem przy butelkowaniu) chyba działa 😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MalyPL Posted September 5 Share Posted September 5 WItam Czy starsan ma jakiś termin przydatności do użycia? Po rozcieńczeniu w wodzie demineralizowanej momentalnie robi się mętny, chociaż pasek lakmusowy zabarwia się no około 2 PH. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzyżak Posted September 5 Share Posted September 5 Jak ma pH poniżej 3,5 to jest ok. Piszą w necie, że brak klarowności może występować,, gdy butelka SS jest starsza jak rok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts