WojtekGaaD Posted May 6, 2023 Share Posted May 6, 2023 (edited) Ponieważ mam już corneliusy to odstąpię kupione PET kegi po winie z odkręcanym fittingiem. Cena 15 zł za szt. + koszt wysyłki. Zaczynałem od nich i nadal używam ale powoli zgromadziłem sobie corneliusy. Głowica to corb S. Mogę odsprzedać w komplecie 5 kegów wraz z głowicą za 200 zł ale tu raczej ze względu na gabaryt przesyłka będzie nieopłacalna. Kupiłem je odkręcone i przepłukane i 6 szt nawet nie użyłem. Tańsza alternatywa jak ktoś chce zacząć zabawę z kegami bo w cenie jednego corneliusa kupujesz 5 kegów 20 litrowych. Klucz zrobiłem sobie z puszki po brewkicie ale warto mieć coś lepszego co nie kaleczy plastikowych ząbków. Fitting jest rozkręcany można go rozebrać i umyć. Kołnierz pozwala na układanie kegów piętrowo. Edited May 6, 2023 by WojtekGaaD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janek1965 Posted May 7, 2023 Share Posted May 7, 2023 dzień dobry, jestem zainteresowany zakupem keg. Proszę o kontakt, może być mailowo. Pozdrawiam, Janek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts