Pan Adam Posted May 9, 2023 Share Posted May 9, 2023 (edited) Cześć wszystkim. Jako, że mam za sobą tylko 2 warki więc proszę o pomoc bardziej doświadczone w temacie osoby żeby czegoś nie spierdzielić 😋 Mam puchę IPA Coopersa, puchę niechmielonej Gozdawy light i po 100g Citry, Centenniala i Chinooka, którymi chciałbym dochmielić smakowo, aromatycznie i lekko dodać goryczki. Czy moglibyście mi pomóc z doborem ilości i czasu chmielenia? Czy użycie 300g chmieli do tego zestawu, to nie za dużo? W grę wchodzi także chmielenie na zimno. Osobiście lubię mocno aromatyczne piwa. Edited May 9, 2023 by Pan Adam Dodanie informacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
INTseed Posted May 9, 2023 Share Posted May 9, 2023 Jak masz lodówkę która cischłodzi piwo po chmieleniu do 0C to można robić.Bez bym się nie bawił.300g chmielu to takie minimum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Adam Posted May 12, 2023 Author Share Posted May 12, 2023 Czy taka opcja chmielenia będzie spoko? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now